Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Vaclav Vydra Manzelka


Václav Vydra Manželka

Václav Vydra: Manželka, Životopis, Kariéra, Zajímavosti

Václav Vydra, významný český herec

Úvod

Václav Vydra, český herec a komik, je známý svým osobitým projevem a skvělým smyslem pro humor. Objevil se v mnoha populárních filmech a televizních seriálech. Jeho kariéra trvá již několik desetiletí a získal si řadu ocenění a uznání.

Životopis

Václav Vydra se narodil 11. března 1956 v Praze. Po absolvování DAMU v roce 1978 zahájil svou hereckou kariéru v Divadle Ypsilon. V roce 1983 se připojil k souboru Divadla Na zábradlí, kde působil až do roku 1992.

Vydra se později stal členem Národního divadla, kde se objevil v řadě významných rolí, jako je Cyrano z Bergeracu a Tartuffe. Kromě divadla účinkoval také v mnoha filmech a televizních seriálech, včetně "Ecce Homo Homolka" (1990), "Kolja" (1996) a "Babovřesky" (2013).

Manželství

Václav Vydra byl dvakrát ženatý. Jeho první manželkou byla herečka Dana Homolová, se kterou měl syna Václava Vydru mladšího. Po rozvodu se oženil s Janou Bouškovou, se kterou má dceru Terezu.

Kariéra

Vydrova kariéra je poznamenána rozmanitostí rolí, které ztvárnil. Jeho komediální talent se naplno projevil ve filmech jako "Což takhle dát si špenát" (1977) a "Saturnin" (1994). Vydra je také známý svými charismatickými vystoupeními v historických seriálech, jako je "Svatá Barbora" (2003) a "Já, Mattoni" (2016).

Zajímavosti

  • Vydra je známý svou zálibou v létání a vlastní pilotní průkaz.
  • Je velkým fanouškem fotbalu a podporuje pražskou Spartu.
  • Vydra byl oceněn řadou ocenění, včetně Ceny Thálie a Medaile Za zásluhy.

Závěr

Václav Vydra je jedním z nejrespektovanějších a nejoblíbenějších českých herců. Jeho výjimečný talent, smysl pro humor a osobní charisma mu zajistily trvalé místo v srdcích diváků.


Komentar